عدالت آفرینان

تامین و تهیه انواع سند اجاره ای، وثیقه و ضمانت برای دادگاه، دادسرا، تعزیرات حکومتی تلفن: 09127026188 آدرس: تهران، خیابان ولیعصر، بالاتراز سازمان صدا و سیما، کوچه ترکش دوز، پلاک 6، طبقه 2، واحد 7

عدالت آفرینان

تامین و تهیه انواع سند اجاره ای، وثیقه و ضمانت برای دادگاه، دادسرا، تعزیرات حکومتی تلفن: 09127026188 آدرس: تهران، خیابان ولیعصر، بالاتراز سازمان صدا و سیما، کوچه ترکش دوز، پلاک 6، طبقه 2، واحد 7

شرایط قرار کفالت در قانون جدید برای جلوگیری از بازداشت متهم

کفیل کیست؟ قرار کفالت چیست؟

برای جلوگیری از بازداشت متهم پرونده یک راه این است که برای وی وکیل تعیین کنید یا به اصطلاخح قرار کفالت بگذارید. اگر نمیدانید کفیل کیست باید بگوییم که کفیل کلمه ایست عربی در لغت به معنی ضامن و کسی که از دیگری کفالت کند، می‌باشد.  کفیل در اصطلاح حقوقی، شخصی است که حضور مرتب متهم را در مواقع احضار او در برابر مبلغ معینی وجه، تعهد و کفالت می‌نماید. کفالت به عهده گرفتن کاری به جای کسی. عقدی است که به موجب آن شخص ثالثی که کفیل نامیده می‌شود حضور مورد نیاز متهم (مکفول) را نزد مقامات قضائی تا پایان رسیدگی و صدور و اجرای حکم در ازای مبلغ معینی (وجه الکفاله) تعهد می‌کند. (ویکی پدیا)

  

در واقع کفالت یک عقد است که یکنفر در در برابر یک شخصی متعهد می شود که یک نفررا هرگاه بخود حضور یابد ، به عنوان مثال علی به احمد تعهد می دهد هر گاه احمداز او خواست حسین  را در مقابل او حاضر نماید ( ماده 734) قانون مدنی که در این صورت متعهد را کفیل و شخص ثالث را مکفول  و  طرف دیگر ا مکفول له می نامند و در مورد مثال فوق علی را کفیل واحمد را مکفول له وحسین را مکفول است.

کفیل و کفالت

گاهی یک زندانی شرایط آزاد شدن به صورت موقت از زندان را دارد. یکی از راه های آزادی موقت یا مرخصی قرار کفالت می باشد. در این مقاله قصد داریم درباره مفیل و کفالت زندانی صحبت کنیم و شما را با قوانین حقوقی درباره آن آشنا سازیم.

منظور از قرار کفالت چیست؟

طبق قانون مدنی، قرار کفالت در واقع یک عقد بین طرفین پرونده است که برای رسیدگی به زندانی در دادگاه های کیفری به کار برده می شود. بنابراین، افرادی که در دادگاه کیفری به پرونده آنها رسیدگی می شود می توانند برای آزادی موقت خود شخصی را به عنوان کفیل به دادگاه معرفی کنند تا در صورتیکه نیاز به حضور متهم در هنگام مرخصی بود بتواند به وی دسترسی داشته باشند. از همین رو قرا کفالت صادر می گردد.

آیا کفیل همان ضامن است؟

در حقیقت کفیل همان ضامن نیست. اکثر افراد این 2 مورد را با هم به اشتباه می گیرند. میزان اعتبار کفیل را در دادگاه قاضی تعیین می کند و برای قرار کفالت از وی فیش حقوقی دریافت می کند. البته برای اعتبار کفیل می توان جواز کسب، سند ملکی یا اتومبیل نیز ارائه داد. در حقیقت کفیل کسی است که هر زمان شاکی بخواهد باید کفیل متهم را به او بدهد. در ضامن شدن می توان ارائه ضمانت را به هر طریقی تهیه کرد. عقد قرار داد ضمانت بین 3 نفر صورت میگیرد. اما لازم نیست هر 3 نفر همدیگر را بشناسند. در صورتیکه متهم نتواند کفیل معرفی کند باید حبس بکشد. در کل این دو عقد برای تعهد کوتاه مدت می باشد و تا زمانیکه مضمون عنه و مکفول به تعهدات خود نسبت به مضمون له و یا مکفول له عمل نمی کنند این قرار ضامن و کفیل پابرجا خواهد بود.

 

در امور کیفری هر گاه از طریق دادسرا در مورد شخصی که مثلاٌ نامش حسین باشد اتهامی  به وی نسبت داده شده  ونسبت به جرمی براو مدعی شده ، در این صورت دادستان که مدعی العموم جامعه است برای تحقیقات خود که نیاز به فرصت دارد،  در این صورت تا زمانی که  مطمئن نشده که از حسین نامی واقعاٌ جرمی سر نزده است  یا نه، نمی تواند اظهار نظر نماید لذا به منظور انجام تحقیقات ، پیش بینی می کند که مبادا حسین فرار نماید و تحقیقات وی ناقص بماند و به عبارت بهتر دادستان مردد است که آیا حسین واقعاٌ مرتکب جرم شده است یا نه و در این صورت برای دادستان هنوز محرز نشده که از حسین جرمی سر زده است یا نه و نیاز به تحقیق بیشتری است و از سوی ممکن است برای تحقیقات ، حسین را به مقتضیات تحقیقاتش بخواهد تا از وی سوالاتی نماید و در این صورت به منظور عدم فرار حسین….. ، به وی اعلام می نماید که : حسین تو برو شخصی با شرایطی که قانون در نظر گرفته شخصی را به عنوان کفیل بیاور و حسین شخصی بنام  علی  را به عنوان کفیل می آورد در اینجا بین دادستان یا بازپرس و یا معاونان دادستان که همان دادیار ها می باشند قراردادی منعقد  می شود ( که هر گاه  حسین برای تحقیقات لازم باشد وی باید حضور یابد و یا کفیل او که علی است بایستی وی را فوراٌ حاضر نماید و دراین مورد تضمینی هم به عنوان وجه الکفاله از  سوی دادسرا ازعلی گرفته می شود  .برای روشن شدن این مطلب مثال خود را شفاف تر بیان می کنیم ( احمد از حسین شکایت می کند که وی به او ناسزا گفته است ، دادسرا پس از احضار حسین و حسین در پاسخ دادسرا اتهام احمد را انکار می کند دادسرا به احمد میگوید بایستی شاهد بیاوری و از سوی به منظور عدم فرار حسین به وی میگوید بایستی کفیل بیاوری درغیر این صورت  برای تکمیل تحقیقات باید به زندان روانه شوی ، حسین فورا علی را به عنوان کفیل معرفی میکند و دادسرا به علی میگوید با وجه الکفاله ده میلیون تومان تو متعهدی هرگاه حسین را خواستم باید حضور یابد؛ وگرنه وجه الکفاله شما ضبط می شود و ازسویی دیگر دادسرا بازهم در تعقیب حسین می باشد ، یعنی ضبط وجه الکفاله از علی به معنای تبرئه شدن حسین نیست و وی همچنان درتعقیب حسین می باشد مستند بند 2و3 ماده 132 قانون آیین دادرسی مدنی مطلب مورد توجه دیگر این است که وفق ماده 135 این قانون کفالت فردی از سوی دادسرا پذیرفته می شود که اعتبار او به تشخیص قاضی صادرکننده قرار،  برای پرداخت وجه الکفاله محل تردید نباشد

برای اطلاع از شرایط گرفتن مرخصی زندانی می توانید به این مقاله مراجعه کنید.

مبلغ وجه‌الکفاله

میزان مبلغ وجه‌الکفاله برای قرار کفالت بر اساس میزان آسیب بدنی که به شاکی وارد شده و همچنین شرایط و سابقه متهم تعیین می گردد. اگر زندانی یا متهم فرار کند و به هر دلیلی در دادگاه حضور پیدا نکند باید مبلغ وجه‌الکفاله را پرداخت کند. اما پیش از این می تواند طی 20 روز وی را تسلیم کند. از طرفی هم 10 روز وقت دارد شکایتی در اینباره تنظیم کند. البته این در شرایطی است که به دلایل غیر موجه در دادگاه حاضر نشده باشد.

شما می توانید برای اطلاعات بیشتر در خصوص قرار کفالت با کارشناسان حقوقی عدالت آفرینان تماس حاصل فرمایید.

منبع: کفیل کیست؟ قرار کفالت چیست؟

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد